Verzuim op werk - illustratie - vertrouwenspersoon Werkverzuim

Preventief Medisch onderzoek (PMO)

Een PMO is een belangrijk instrument in het voorkomen van verzuim. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn, stimuleren van eigen verantwoordelijkheid, verbeteren van lijfstijl en vitale werknemers. Het is dan ook belangrijk om hier periodiek onderzoek naar te doen, waarbij toetsing van de mentale veerkracht en het werkvermogen zeer belangrijk is. De inhoud van een PMO kan gebaseerd zijn op de uitkomsten van een Risico Inventarisatie & Evalutatie, maar mogelijk ook op basis van veel voorkomende verzuimoorzaken binnen uw organisatie.

Voor het inzetten van een PMO werken wij samen met Arbeidsadviesgroep. Een PMO bestaat uit een doelgerichte vragenlijst, welke in samenspraak met de bedrijfsarts op maat is gemaakt. De vragenlijst wordt aangeboden via een portal van de Arbeidsadviesgroep en is gebruikersvriendelijk. Desgewenst kan een PMO worden uitgebreid met een medisch onderzoek.

Wilt u meer informatie omtrent dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken.

Direct contact met ons opnemen?

Wij staan klaar om je te helpen bij verzuimbegeleiding!