Stressed,Business,Woman,Make,A,Mistake,With,Chewed,Resume,Paper

Week van de werkstress

Deadlines, vergaderingen, verantwoordelijkheden, nieuwe opdrachten, ambities, successen, langer doorwerken, nieuwe vragen, promotie gemaakt, onzekerheden, zaken die blijven liggen en ’s avonds toch nog even de laptop openen. Je partner wil in het weekend iets gaan doen, maar jij voelt de druk om nog iets af te maken. Korter lontje, minder aandacht voor de kinderen, minder sporten, vroeger naar bed om het vol te houden en ’s nachts wakker liggen of opstaan om iets af te maken.

Herkenbaar? Helaas wel voor te veel mensen! Als er niet tijdig en juist wordt ingegrepen leidt werkstress tot verzuim, vaak langdurig verzuim. Goede begeleiding zorgt ervoor dat er inzichten ontstaan en dat er betere keuzes worden gemaakt. Vaak is het niet de drukte op het werk zelf of het ontbreken van collegiale ondersteuning, maar zit het in onszelf. We hebben moeite met loslaten, zijn te perfectionistisch en voelen ons te verantwoordelijk. We zien geen andere oplossing dan harder te werken, in plaats van te kijken naar onszelf en tijd te nemen voor de vraag; ‘Waarom doe ik de dingen die ik doe?’

Van 13 t/m 17 november is het de “Week van de Werkstress”, een goed moment om te onderzoeken hoe het met de werkstress van uw medewerkers is! Herkent u het bovenstaande bij uw organisatie? Ervaren uw medewerkers werkstress? Welke oorzaak ligt hier aan ten grondslag en wat kunt u daar in betekenen?

Werkverzuim, onderdeel van de Werkgroup, wil u hierbij graag ondersteunen en uw partner zijn. Dit kan onder andere door het inzetten van vragenlijsten die door onze artsen zijn opgesteld. Hiermee kan de “temperatuur” in uw organisatie worden gemeten en kunnen rode vlaggen worden gesignaleerd.

Wacht niet op verzuim, wij kunnen u diverse tools aanreiken om samen met u werkstress aan te pakken! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij komen graag bij u langs voor een inventariserend gesprek.

Lees ook

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Heb je vragen over dit onderwerp?

Laat het Werkverzuim weten door contact met ons op te nemen!

Direct contact met ons opnemen?

Wij staan klaar om je te helpen bij verzuimbegeleiding!