Ziekteverzuim verminderen

Het verminderen van ziekteverzuim bij uw organisatie is een doel voor op de lange termijn. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan op eerste gezicht gedacht. Althans, als u voor een adequate verzuimaanpak kiest. U als organisatie moet niet alleen een geschikte arbodienstverlener inschakelen, maar u heeft ook andere plichten. Waar moet u op letten als u het ziekteverzuim in uw organisatie wilt verminderen?

Ziekteverzuim verminderen: algemene tips

Heeft u veel last van verzuim op het werk? Dan kunt u de volgende dingen doen om dit zo veel mogelijk te verminderen:
  • Schakel direct een arbodienstverlener in. Zij leren uw organisatie van binnen uit kennen en maken voor iedere zieke werknemer een persoonlijk verzuimdossier. Alles wordt in dit dossier goed bijgehouden.
  • Samen met de arbodienstverlener, wordt u ook in contact gebracht met een bedrijfsarts. Deze professional heeft als doel om de zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.
  • U als organisatie krijgt een belangrijke rol in het gehele verzuimproces. U heeft bepaalde rechten én plichten als het gaat over ziekteverzuim. Het is belangrijk om transparant te zijn richting de arbodienstverlener en bedrijfsarts.
  • Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het allerbeste natuurlijk om ziekteverzuim zo veel mogelijk te voorkomen.

Waarmee kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over ons verzuimtraject of onze werkwijze? Wilt u met ons een afspraak maken? Neem gerust met ons contact op!

Werkverzuim pakt ziekteverzuim grondig aan

Wilt u het verzuim bij uw organisatie flink naar beneden bijstellen? En wilt u een gerichte aanpak bij ieder verzuimdossier, zodat uw medewerkers weer snel aan het werk kunnen? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Telefoon: 0297 820 87

E-mail: info@verzuimopwerk.nl