Ziekteverzuim voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Een bekende leuze, maar in het geval van verzuim is het meer dan waar. U bespaart namelijk veel kosten als u ziekteverzuim kunt voorkomen, in plaats van het iedere keer te moeten bestrijden. Omdat wij een bekwame arbodienstverlener zijn, hebben we hier wat nuttige tips om verzuim zo veel mogelijk voor te zijn.

Ziekteverzuim voorkomen: onze tips

Wij gaan graag voor u aan de slag om verzuim te bekorten. Maar wist u dat u het volgende kunt doen om ervoor te zorgen dat minder medewerkers ziek thuis komen te zitten?
  • Draag ten eerste zorg voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Soms is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Een kantoor lijkt bijvoorbeeld “veilig”, toch komen veel kantoormedewerkers wel eens ziek thuis te zitten. Heeft u goede stoelen aangeschaft? Zijn er statafels voor de afwisseling? Hoe staat het met de luchtkwaliteit? En hebben uw medewerkers de mogelijkheid om naar buiten te kunnen? Et cetera.
  • Stress is een sluipmoordenaar. Ziekteverzuim voorkomen is voor een groot deel ook het voorkomen van stress bij uw personeel. Het hangt grotendeels samen met de tip hierboven, maar hier komen ook psychologische factoren bij kijken. Praat daarom regelmatig met uw medewerkers. Laat zien dat u betrokken bij ze bent.
  • Herken signalen die toekomstig ziekteverzuim kunnen aantonen. Zijn er medewerkers zichtbaar vermoeid of gestrest? Gedragen ze zich anders dan normaal? Door op tijd met hun te praten en actie te ondernemen kunt u mogelijk ziekteverzuim voorkomen.
  • Is uw verzuimbeleid op orde en actueel? Zet een arbodienstverlening in om hier inhoud aan te geven. Zij kunnen u informeren wat u moet doen.

Waarmee kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over ons verzuimtraject of onze werkwijze? Wilt u met ons een afspraak maken? Neem gerust met ons contact op!

Werkverzuim pakt ziekteverzuim grondig aan

Wilt u het verzuim bij uw organisatie flink naar beneden bijstellen? En wilt u een gerichte aanpak bij ieder verzuimdossier, zodat uw medewerkers weer snel aan het werk kunnen? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Telefoon: 0297 820 87

E-mail: info@verzuimopwerk.nl