Veelgestelde vragen

Werkverzuim zet zich in om het verzuimtraject van een zieke medewerker zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Met behulp van onze casemanagers en bedrijfsartsen wordt er een persoonlijk plan gemaakt om zo snel mogelijk weer te integreren op de werkvloer. Want wij weten als geen ander dat (langdurige) verzuim uw organisatie veel geld kan kosten.

Doordeweeks kunt u Werkverzuim gemakkelijk telefonisch bereiken tussen 08:30 en 17:30 via 0297 820 829. Heeft u een minder dringend verzoek, of wilt u ons extra informatie verschaffen? Dan kunt u ons uiteraard mailen op info@verzuimopwerk.nl. U kunt ook ons contactformulier invullen op onze contactpagina.

Wij van Werkverzuim vinden een persoonlijke, nuchtere benadering van mensen zeer belangrijk. Dit ziet u dan ook terug in onze verzuimbegeleiding. U krijgt door ons een vaste casemanager en bedrijfsarts aangewezen. De casemanager is uw contactpersoon in uw verzuimtraject. Ook heeft hij of zij de verantwoording over uw verzuimdossier.
 
We pakken verzuim pragmatisch op en zetten alles op alles om te lang ziek-zijn te voorkomen. Voor meer informatie over onze methoden, zie de informatiepagina over onze verzuimbegeleiding.

Voorkomen is beter dan genezen. Een bekende leuze, maar in het geval van verzuim is het meer dan waar. U bespaart namelijk veel kosten als u ziekteverzuim kunt voorkomen, in plaats van het iedere keer te moeten bestrijden. Lees hier meer over het voorkomen van ziekteverzuim.

Het verminderen van ziekteverzuim bij uw organisatie is een doel voor op de lange termijn. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan op eerste gezicht gedacht. Althans, als u voor een adequate verzuimaanpak kiest. Lees hier meer over het verminderen van ziekteverzuim.

Verzuim kan uw organisatie veel geld kosten. Voor een gemiddelde MKB kan dit al gauw tussen de €200,- en € 400,- per dag zitten. Dit is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren. Wat kunnen we als ziekteverzuim kosten beschouwen? Lees hier meer over ziekteverzuim kosten.

In de wet staat dat iedere werkgever verplicht is een verzuimbeleid te hanteren. Het doel van zo’n beleid is om verzuimde medewerkers te stimuleren om bezig te zijn met hun herstel.